Volby do do zastupitelstva Jihomoravského kraje – oznámení

O Z N Á M E N Í
o době a místě konání voleb do zastupitelstva Jihomoravského kraje
Starosta obce Olší na základě §15 písm.a) a § 27 zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů,
oznamuje :
Volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje se uskuteční
v pátek dne 2.října 2020 od 14:00hodin do 22:00hodin
a
v sobotu dne 3.října 2020 od 8:00hodin do 14:00hodin

Místem konání voleb je volební místnost na obecním úřadě v Olší č. 65

Právo volit do zastupitelstva Jihomoravského kraje má státní občan České republiky, který alespoň ve druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let, nenastala u něho překážka výkonu volebního práva a je v den voleb přihlášen v obci Olší k trvalému pobytu nebo hlasuje na voličský průkaz, to však pouze pokud je přihlášen k trvalému pobytu v obci v územním obvodu Jihomoravského kraje.

Hlasovací lístky budou doručeny voličům nejpozději 3 dny přede dnem voleb, tj. nejpozději 29.9.2020. Voliči, kteří mají evidovanou úřední adresu trvalého pobytu Olší č. 28, si mohou sadu hlasovacích lístků vyzvednout na Obecním úřadě v Olší.

Volič je povinen prokázat ve volební místnosti svou totožnost a státní občanství České republiky, občan České republiky platným občanským průkazem nebo cestovním pasem.

Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství, nebude mu hlasování umožněno.

Průběh hlasování: volič obdrží od okrskové volební komise prázdnou úřední obálku opatřenou úředním razítkem. Na požádání mu komise vydá i sadu hlasovacích lístků. Volič hlasuje osobně, zastoupení není přípustné. S úřední obálkou a hlasovacími lístky se musí volič odebrat do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků, jinak mu nebude hlasování umožněno. Volič vloží do úřední obálky jeden hlasovací lístek pro politickou stranu, politické hnutí nebo koalici, pro kterou se rozhodl hlasovat. Na hlasovacím lístku, který vkládá do prázdné úřední obálky, může zakroužkováním pořadového čísla nejvýše u 4 kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému z nich dává přednost (udělení preferenčního hlasu).

Ze závažných, zejména zdravotních důvodů, může volič předem požádat OÚ Olší anebo ve dnech voleb okrskovou volební komisi, aby mohl hlasovat mimo volební místnost do přenosné schránky, avšak pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla zřízena. Kontakt do volební místnosti je 565 566 484.

Více informaci na https://www.mvcr.cz/clanek/volby-2020-zastupitelstva-kraju-a-senat.aspx


Vyvěšeno: 16. 9. 2020
Sejmuto: